Backaksen tilan historia alkaa jo 1500-luvulta, kun säteritila perustettiin Kuninkaantien varteen. Nykyinen kartanorakennus itsessään on rakennettu vuonna 1818. Päärakennus kunnostettiin kokonaisuudessaan vuonna 2017, jolloin kartanossa alkoi ravintolatoiminta. Nykyinen Ravintola Backas tarjoaa monia eri kokoisia tiloja erilaisiin yritystilaisuuksiin.
Backaksen Kammi on Suomen eteläisin kammi, joka on eräänlainen talon ja kodan välimuoto. Tilassa voi järjestää yksityistilaisuuksia 10-15 henkilölle.
Backaksen Kammi on Vantaanjokilaaksolainen versio saamelaisten kammista. Molempia näitä yhdistää olennaisesti elävällä tulella lämmittäminen ja ruuan valmistaminen. Ravintola Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse hankittuja.
Tila ei ole esteetön. Kammiin johtaa portaikko ja tila on hämärä. Kulkeminen voi olla haastavaa. Kammi ei ole käytössä kesäsesongissa.
Illallinen Kammissa
Astuessasi sisälle Kammiin valmistamme Petsikon alkumaljan ja kerromme Kammin sekä tulen tarinaa. Istuessanne alas nauttimaan elävästä tulesta ja tunnelmasta kokkimme valmistavat illan menun, pääsette samalla seuraamaan riistan käsittelyä ja kuulette tarinoita metsältä. Kammi-illallisen kesto n. 2½ tuntia.
Menuvalinta suoritetaan etukäteen, koko ryhmälle yhtenäinen menu. Erityisruokavaliot huomioidaan aina tapauskohtaisesti!
Tervetuloa aistimaan Kammin tunnelmaa!
Huomaathan, että sekä ruoka- että juomatarjoilut tulevat Ravintola Backaksen kautta eikä omien tarjoilujen tuominen ole sallittua.