Väinö Honkanen & Valtio

Väinö Honkanen & Valtio on syksyllä 2019 perustettu, tällä hetkellä nelihenkinen kokoonpano, jossa vaikuttavat:

  • Väinö Honkanen (laulu ja kitara)
  • Tuukka Kangas (basso ja taustalaulu)
  • Mitja Sainio (kitara)
  • Johannes Ukkonen (rummut)

Väinö Honkanen & Valtion musiikki on suomenkielistä rockia, jossa on mukana vaikutteita niin punkista, bluesista kuin rautalankaiskelmästä – bändi ei kuitenkaan halua sitoutua tiettyihin genrerajoihin! Keikkasetit koostuvat bändin alkuperäistuotannosta, Väinö Honkasen soolotuotannon kappaleista, sekä ajoittaisista bändin meininkiin ja tunnelmaan istuvista cover-valinnoista, joista esimerkkeinä mainittakoon Hectorin, J. Karjalaisen ja Agentsin biisit.

Tuotantoon mahtuu sekä lennokkaan jamittelun, raa'an meiningin että tunteikkaan herkistelynkin hetkiä. Kaikki laulut ovat Honkasen kirjoittamia, ja sanoitukset käsittelevät usein itseironisen huumorin tai rujon rehellisyyden keinoin helposti samaistuttavia tosielämän tilanteita – ajoittain toki törkeästi liioitellen sekä keksityn ja toden rajamailla tanssahdellen.

Bändi keikkailee ympäri Suomea, ja tähän mennessä he ovat esiintyneet mm. pääkaupunkiseudun rokkiklubeilla, erilaisissa tapahtumissa maakunnissa sekä Vantaan Kulttuuritalo Martinuksen ja Joensuun Ilosaaren kaltaisilla isoillakin areenoilla (jälkimmäisessä Happoradion 20-vuotisjuhlakonsertin lämppäreinä). Myös yksityistilaisuuksissa keikkailu on tuttua puuhaa.

Kokoonpano taipuu pienemmille lavoille myös typistettynä, ja bändi onkin esiintynyt akustisena versiona niin neli-, kolmi- kuin kaksihenkisesti. Lisäksi Honkanen tekee myös trubaduurikeikkaa, joilla ohjelmisto on bändikeikkoja liukuvampi: omien kappaleidensa vastapainoksi hän vetää myös Beatlesia, J. Karjalaista, Agentsia sekä muita suosikki-iskelmiään. Myös biisitoiveet ovat tervetulleita!

Bändi on julkaissut albumin Kaikki maailman draama (2021) sekä Pekka-EP:n (2023). Näiden lisäksi viime kesänä julkaistiin Kylmän kuoren alta -single, joka on äänitetty legendaarisella Finnvoxin studiolla.
Bändi
SuomirockIndierock
Sijainti:
Helsinki
Toiminta-alue:
Koko Suomi
Olethan yhteydessä, ja pyydä tarjous!

Kyselyt ja varaukset

Tilaisuuden tiedot

Yhteystiedot

Lähettämällä kyselyn hyväksyt
käyttöehdot (10.6.2024) ja
tietosuojalausekkeen (17.2.2021).
Väinö Honkanen & Valtio