Tuusulanjärvi Big Band

Tuusulanjärvi Big Band on vuodesta 1984 asti Keski-Uusimaalla toiminut täysikokoinen Big Band orkesteri. Orkesterin kokoonpanossa on neljä trumpettia, neljä pasuunaa, viisi saksofonia, piano, kitara, basso ja rummut. Lisäksi löytyy kaksi omaa laulusolistia, joiden lisäksi myös ykköstrumpetisti ja orkesterin kapellimestari laulaa.

Orkesteri sopii erittäin hyvin
 • juhlallisiin tapahtumiin
 • konsertteihin
 • tansseihin
 • biletyyppisiin tilaisuuksiin
 • pikkujouluihin

Ohjelmistosta, joka käsittää yli 400 kappaletta löytyy sopivat kappaleet joka tilaisuuteen. Ohjelmistosta löytyy sekä laulettuja kappaleita, että orkesteriversioita. Pyydettäessä voimme lähettää kappalelistan, josta voit koota haluamasi kappaleet omaan tilaisuuteesi.

Orkesterin yhteydessä toimii nelihenkinen lauluyhtye Green Dale Four, joissa laulaa Tünde Mäkäräinen, Tuula Krzywacki, Arto Alaspää ja Petri Krzywacki. Tämä onkin ollut erittäin suosittu keikoillamme.

Vierailevia solisteja käytetään myös tarpeen mukaan. Yhteistyötä on tehty mm. Johanna Förstin, Pentti Lasasen, Antti Sarpilan, Bianca Moralesin, Pepe Ahlqvistin, Susanna Mesiän, Joonatan Raution, Mikael Konttisen, Sami Saaren, Arja Koriseva sekä monien muiden kanssa.

Tuusulanjärvi Big Band on konsertoinut myös Unkarissa, Saksassa, Virossa ja Tanskassa. Vappuna 2004 TJBB oli juhlistamassa Unkarin EU-jäsenyyttä Suomen suurlähetystön tilaamana. Vuonna 2017 Tuusulanjärvi Big Band teki Suomen itsenäisyysjuhlavuoden kunniaksi konserttisarjan "100 minuuttia suomalaista musiikkia". Konserttisarja kuului hyväksyttyihin Suomi 100 -tapahtumiin. Tuusulanjärvi Big Band on toiminut vuodesta 1994 asti Tuusula Brass tapahtuman järjestäjänä.

TJBB:n kapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii Petri Krzywacki.


Solistiesittelyt:

Tünde Mäkäräinen
Tünde aloitti kaksikymmenvuotiaana laulun opiskelun Unkarin Viihdemusiikkikeskuksessa ja Unkarin Radion kevytmusiikkistudiossa. Neljän vuoden kuluttua hän lauloi jo ympäri Unkaria ja oli tuttu solisti Budapestin vilkkaassa yöelämässä. Tuusulanjärvi Big Bandin solistina Tünde on ollut vuodesta 2007 lähtien.

”Olen aina haaveillut laulamisesta ison orkesterin tahdittamana sillä rakastan isoja sävelmiä, melodioita ja swingiä. Barbra Streisand, Liza Minelli, Shirley Bassey ja tietysti mahtava Ella Fitzgerald ovat minun idoleitani.”


Tuula Krzywacki
Tuula aloitti musiikkitaipaleensa klassisella viululla. Kipinä lauluun ja rytmimusiikkiin syttyi kuitenkin jo varhain. Ennen jazzia Tuula syventyi rhythm and bluesiin, aina sen perinteisistä vaiheista souliin ja uudempaan R&B-musiikkiin asti. 2000-luvun alussa Tuula julkaisikin oman kyseistä genreä mukailevan levynsä. Tuula työskenteli vuosia studiomuusikkona laulaen taustoja lukuisille kotimaisille huippuartisteille. Tuulalle 1930–60-lukujen jazz oli R&B:n jälkeen luonteva askel taaksepäin afroamerikkalaisen musiikin aikajanalla.

”Vuosien varrella olen opiskellut jazzlaulua intohimoisesti ja pyrinkin jatkuvasti kehittymään tässä vaativassa tyylilajissa. Rakastan jazzstandardeja, swingejä ja tunnelmallisia balladeja, joiden sanoitusten ja melodioiden kautta voin kertoa erilaisia tarinoita laulun sävelin."


Petri Krzywacki
Maamme jazz-kitaristien parhaimmistoon kuuluva Petri Krzywacki on toiminut Tuusulanjärvi Big Bandin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuodesta 2011. Hän on tehnyt lukuisia sovituksia niin Tuusulanjärvi Big Bandille kuin orkesterissa toimivalle lauluyhtye Green Dale Fourille, jossa hän myös itse laulaa.

Opeteltuaan kitaraa ensin omin avuin, Krzywacki opiskeli muutaman vuoden ajan klassista kitaraa ennen kuin hakeutui Helsinkiin Pop & Jazz konservatorioon jazz-opintoihin. Krzywacki vietti vuoden 1995 loppupuoliskon Englannissa opiskellen pianoa Nikki Ilesin sekä kitaraa Mike Walkerin ja Pete Sklaroffin johdolla. Hän on soittanut muiden muassa Antti Sarpilan, Leroy Jonesin, Ulf Johansson-Werren ja Ed Thigpenin kanssa. Krzywacki pitää itseään ikuisena musiikin opiskelijana, ja hänen mielestään yksilöllinen ilmaisu syntyy musiikin historian tuntemuksesta ja siitä, että ymmärtää oman suhteensa tuohon historiaan.


Arto Alaspää
Tämän normaalisti ykköstrumpettia soittavan herrasmiehen voidaan sanoa olevan todellinen musiikin veteraani, sillä hän on uransa aikana trumpetistina ja laulajana osallistunut noin 1800 levytykseen

'Opiskeluaikoina elätin itseni soittamalla Jussi and the Boys ja Explosion Brass -yhtyeissä. Vuoden verran olin myös Tapani Kansan taustayhtyeessä. Lisäksi olin trumpetistina radion tanssiorkesterissa ja esiinnyin ravintolashowssa muiden muassa Carolan ja Lasse Mårtensonin kanssa', toteaa Arto vaatimattomasti.

'Olen osallistunut lukuisiin levytyksiin taustalaulajana. Minua kysyttiin usein levytyksiin koska minulla on kuorotaustaa ja nuotinlukutaito', kertoo Arto. 'Sitten kun tarvittiin tasokasta lauluyhtyettä tekemään ulkomaisten kappaleiden cover-versioita, perustimme Silhuetit, jonka tunnetuimpia levytyksiä on ”Jos mulle sydämesi annat”.

Alaspää on laulanut myös The Fantastic Four -yhtyeessä ja Hämäläis-Osakunnan laulajissa. Trumpettia hän on soittanut Esko Linnavallin yhtyeessä, JASO Big Bandissä, puhallinorkesteri Rempsetissä, Kari Fall Syndikaatissa, Hämäläis-Osakunnan soittajissa ja Tuusulanjärvi Big Bandissä. Vuonna 1995 Alaspäälle myönnettiin Erikois-Emma.

Tutustu orkesteriin tarkemmin heidän kotisivuiltaan ja Facebookista!
Orkesteri
Perinteiset big band ja swing klassikotTanssimusiikkiLattaritBluesKonserttiohjelmisto (taiteellisemmat sovitukset)JouluohjelmistoLauluyhtyeohjelmistoJazz
Sijainti:
Tuusula
Toiminta-alue:
Hämeenlinnan alue, Helsingin alue, Kouvolan alue, Lahden alue, Porvoon alue, Tampereen alue, Turun alue
Orkesterin hinnoittelu:
 • Pelkkä orkesteri ilman laulusolisteja: 2900 €
 • Orkesteri sisältäen 1-2 laulusolistia: 3100 €
 • Orkesteri + lauluyhtye Green Dale Four: 3500 €

Hinta sisältää:
 • 1-3 settiä soittoa sopimuksen mukaan
 • Äänen toiston
 • Kuljetukset

Tapauskohtaisesti erikseen sovittaessa hintoihin lisätään:
 • Matkakustannukset sovitaan tapauskohtaisesti riippuen keikkapaikan sijainnista.
 • Ateriakorvauksen (jos tilaaja ei tarjoa ateriaa)
 • Sovituskustannus, toivekappaleista, jos eivät ole ennestään yhtyeen ohjelmistossa (sovituskustannus 250-300 €/kpl)
 • Vierailevien laulusolistien hinnoittelu ja saatavuus sovitaan tapauskohtaisesti

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjous niin katsotaan tapahtumaasi sopiva hinta!

Kyselyt ja varaukset

Tilaisuuden tiedot

Yhteystiedot

Lähettämällä kyselyn hyväksyt
käyttöehdot (10.6.2024) ja
tietosuojalausekkeen (17.2.2021).
Tuusulanjärvi Big Band