Villiyrttikurssi kutsuu metsään rentoutumaan luonnon viherbuffetin äärelle! Kurssin käytyänne mikään luonnossa ei ole enää entisensä: syötävää ja kerättävää on kaikkialla. Suomen luonto onkin pullollaan mielenkiintoisia kasveja monipuoliseen käyttöön.
Kurssin vetäjä Anna on kokenut hortoilija eli villivihannestaitaja yli 16 vuoden kokemuksella. Hän on luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittanut keruutuoteneuvoja sekä kasvisruokaan erikoistunut ravintolakokki. Annalta saatte parhaat vinkit villivihannesten kokkailuun sekä maistuvimmat retkieväät.
Taktiset tiedot:
- Koronaturvallista ohjelmaa tyky- tai tiimipäivään, tai kaveriporukan yhteiseksi tekemiseksi esimerkiksi polttareihin
- Alkeiskurssi
- Kesto 2-3 tuntia
- Rento tunnelma
- Tutkittua tietoa ja hauskaa triviaa villikasvien ominaisuuksista ja vinkit käyttöön
- Keräilyä asiantuntijan opastuksella
- Keruuretken päätteeksi istutaan luonnonhelmaan kokin valmistaman retkievään ja tuorehaudutetun villiyrtitjuoman kanssa. Erityisruokavaliot huomioidaan
- Osallistujat saavat kurssin käytyään muistoksi Villiyrttien maailma tutuksi-oppaan (pdf)
- Kurssin jälkeen osallistujilla on oikeus olla yhteydessä ohjaajaan sähköpostitse kysyäkseen mitä tahansa villiyrtteihin liittyvää
Villiyrttikurssit pidetään Helsingin Laajasalossa. Muut alueet sopimuksen mukaan.
Lisämaksua vastaan saa kokkimme suunnitteleman kolmen ruokalajin menun, joka nautitaan luonnon helmassa piknik-henkisesti. Erityisruokavaliot huomioidaan ja omat juomat ovat sallittuja. Pyynnöstä menuuseen lisätään kahvitarjoilu.
Villi Retkimenu
Nokkos-siemenkräkkerit ja villiyrttipestoa
Kesäkurpitsarulla villiyrttituorejuustolla
Täytetty villimpi eväsleipä
täysjyväpatonkia, villiyrttipestoa, pikkelöityä kurkkua ja punasipulia, tomaattia,
kauden vihreää ja marinoitua tofua
Browniet mesiangervolla ja marinoiduilla vadelmilla
Villiyrttihauduketta
Kahvi/tee