Ranskalainen keittiö on määritellyt gastronomian korkeimman tason maailmanlaajuisesti jo satojen vuosien ajan. Helsingin Punavuoressa sijaitseva WeChef on ranskalainen kokkikoulu, joka tarjoaa kokkikurssien lisäksi laajan kattauksen palveluita. Sen lisäksi että opetamme sinut valmistamaan hollandaisen silmät sidottuina, järjestäme yrityksesi tiimipäivän, viidenkymmenen hengen kickoffin tai parhaan kaverisi polttarit.
Räätälöimme 8-30 hengen ryhmille erisisältöisiä kokkikursseja. Mikään ruokaan liittyvä ei ole meille vierasta, ja hankimme tarvittaessa eksoottisempiakin ruoka-aineita. Opetuksesta vastaa keittiömestarimme Jenni Tuominen. Ainoana suomalaisena Pariisin Le Cordon Bleussa Grand Diplôme -opinnot suorittanut Jenni on toiminut usean ravintolan ravintolapäällikkönä ja keittiömestarina. Hän myös vastasi Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kaikista virallisista tarjoiluista Brysselissä. Jenni on julkaissut yhden kokkikirjan, Popup, ja esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa.
Esimerkkejä syksyn 2024 tarjonnastamme:
1) Riistakurssi: Kumppaniverkostomme metsästäjät toimittavat meille tilauksesta kauden ajankohdan ja pyytionnen mukaan kotimaista riistaa. Kurssilla on aina vähintään kahta seuraavista: Heinäsorsa, metsäjänis, valkohäntäkauris. Kurssilla käymme lävitse riistankäsittelyn perustekniikat, ja valmistamme useita eri annoksia ja niille sopivat kastikkeet.
2) Ranskalaisen Rakastajan Peruskurssi: Tällä kurssilla opettelemme viettelemään ruoan kautta, ja valmistamaan useamman ranskalaisen keittiön romanttisimmista annoksista. Kurssilla kokkaamme ja nautimme mm. ostereita, ankanrintaa appelsiinikastikkeessa sekä mousse au chocolatin. Lisäksi opettelemme valmistamaan täydellisen ranskalaisen omeletin.
3) Sadonkorjuukurssi: Meillä on suorat toimitukset Suomen parhaimmilta viljelijöiltä, ja siten voimme tarjota asiakkaillemme huikeita kotimaisia kasviksia. Tämä kurssi on 100% kasvisruokavaliolle sopiva, ja käymme lävitse kasvis- ja juuresruokia sekä niihin sointuvia kastikkeita.
4) Kalakurssi: Kalamme hankimme suoraan eteläsuomalaisilta kalastajilta, ja tällä kurssilla käymme läpi kaikki eväkkäisiin liittyvät perustekniikat perkaamisesta fielointiin. Opit käsittelemään niin litteät kuin pyöreät kalat, ja valmistamme useita eri annoksia kastikkeineen.
5: Mereneläväkurssi: Moni kokee äyriäisten käsittelyn vaikeaksi – aivan suotta! Mereneläväkurssillamme opit puhdistamaan, kuorimaan sekä kokkaamaan laajan valikoiman mereneläviä, jotka saamme tuoreina toimittajaltamme. Valmistamme useita eri ruokalajeja kastikkeineen.
6) Tuulihattutaikinakurssi: Tämä ranskalaisen keittiön kruununjalokivi tulee tutuksi kurssilaisille useiden eri suolaisten ja makeiden leipomuksien kautta. Kurssin huipennuksena valmistamme ja täytämme kondiittoritason éclair-leivoksia.
Mikäli et löytänyt näistä kursseista juuri tilaisuuteesi sopivaa, niin mielellämme laadimme juuri teille sopivan opetuskokonaisuuden.
Kurssien kesto riippuu sisällöstä ja asiakkaan toiveista, mutta yleisimmin kokkausaika on 2-4 tuntia. Kokkikurssin jälkeen nautimme ruuat pitkän pöydän ääressä. Kaikki kurssit maksavat 130€/osallistuja, ja kurssilla tulee olla vähintään kahdeksan osallistujaa. Tilassamme mahtuu aterioimaan 24 mukavasti istuen. Meille on mahdollista tuoda omat alkoholijuomat, ja yritysasiakkaat voivat tilata Alkon yrityspalvelusta juomat suoraan toimituksella. Yksityisasiakkaat voivat tuoda juomansa mukanaan tai toimittaa ne meille etukäteen, jotta saamme ne oikeaan tarjoilulämpötilaan. Laadimme mielellämme jokaiselle kurssille yksilölliset juomasuositukset, jossa otamme huomioon asiakkaan toiveet sekä budjetin.