Tällä kurssilla tutustutaan kombuchan valmistukseen ja sen erilaisiin maustamisvaihtoehtoihin ja erilaisten drinkkien ainesosaksi.
Kombucha on hapatettu teejuoma ja vuosituhansia vanha aasialainen perinnejuoma. Makeutettu teejuoma hapatetaan kombucha-viljelmän avulla. Scoby on hyvälaatuisten bakteerien ja hiivojen muodostama elävä kasvusto. Hapattamisen seurauksena teejuomaan muodostuu maitohappobakteereita, joiden tiedetään vahvistavan suoliston bakteerikantaa ja vaikuttavan sitä kautta suotuisasti elimistön hyvinvointiin ja vastustuskykyyn.
Kurssilla käymme läpi kombuchan valmistuksen vaihe vaiheelta ja maistelemme erilaisia maustamisvaihtoehtoja. Saat halutessasi mukaan oman scobyn eli volga-sienen aloittaaksesi oman kombucha-tehtailun.
Kurssi sisältää:
- Tietoa kombuchan terveysvaikutuksista
- Reseptit kombuchan valmistuksesta ja maustamisvaihtoehdoista
- Opetuksen luentomateriaali sähköpostiin
- Kombuchan ohjattu valmistus ja maistelua
Kurssi kestää noin 3 tuntia ja se sopii maksimissaan 10 hengen ryhmälle. Voitte varata porukallenne oman kurssin, jolloin voimme keskittyä luomaan kurssista juuri sopivan teille. Yksityiskurssi sopii loistavaksi esimerkiksi synttäreille tai vaikka tiimin virkistyspäivään ja kick-offiin.
Kurssi toteutetaan pääsääntöisesti asiakkaan tiloissa koko Uudenmaan alueella, mutta tila voidaan tarvittaessa myös järjestää. Tilassa tulisi olla hyvin varusteltu keittiö, joka soveltuu kokkailuun – kysy lisätietoja!