Tapio Lehtinen

Tapio Lehtinen on 64-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri, purjehtinut ja kilpaillut yli 50 vuotta. Toukokuussa 2019 päättyneen yksinpurjehduksen jälkeen Tapio on kuudes ihminen, joka on purjehtinut yksin Kap Hornin kautta maapallon ympäri pienellä veneellä perinteisiä navigointimenetelmiä käyttäen (avaruudessa on käynyt yli 700 henkeä, MtEverestillä yli 3000).

Purjehdus oli Tapion elämänikäisen haaveen toteutuminen. Lehtinen nauttii kilpailusta, merestä, sen tyhjyydestä ja yksinäisyydestä, tähtiöiden rauhasta ja myrskyjen haasteista. Tapio saattoi myös lukea vuosikausia odottaneet kirjat, miettiä elämää ja maailman menoa ja asioiden tärkeysjärjestystä.

Ensimmäisen kerran Tapio purjehti maailman ympäri vuoden 1981 Whitbread -kilpailussa 23-vuotiaana teekkarina. Lähes 40 vuotta myöhemmin hän saattoi todeta elämän määrän romahduksen maailman merillä. Tuoreena isoisänä, ilmastonmuutoksen ja lajikadon pysäyttäminen sekä merten suojelu ovat lähellä hänen sydäntään.

Tapio valmistautuu parhaillaan syyskuussa 2022 starttaavaan seuraavaan Golden Globe yksinpurjehdukseen sekä vuotta myöhemmin starttaavaan, täydellä miehistöllä purjehdittavaan Ocean Globe Raceen. Molemmat maailmanympäripurjehduksia Kap Hornin ympäri. OGR-kilpailussa hänellä on apunaan nuori miehistö, joka on valittu ja koulutettu kahden purjehduskauden aikana. Käynnissä on useita sukupolvia yhdistävä intensiivinen projekti, josta riittää myös kerrottavaa.

Työelämässä hänellä on kokemusta mm. strategiaprosessien läpiviemisestä, tärkeitä asioita ovat arvoihin perustuva, yrittäjähenkinen yrityskulttuuri, osallistavat ja sitouttavat prosessit – yhteistä purjehduksen kanssa on kilpailutilanne arvaamattomasti vaihtuvissa olosuhteissa, varautuminen tulevaan, luottamus tiimin kesken (solo sailing is a team sport!), yhteiset innostavat tavoitteet. Nämä ovat myös teemoja, joita Tapio käy läpi puheissaan. Unohtamatta hänen ensi käden kokemustaan ympäristön tilasta.
Puhuja
LuottamusTavoitteiden asettaminenHaasteiden kohtaaminen
Sijainti:
Helsinki
Toiminta-alue:
Koko Suomi
Hinnoittelusta sovitaan toivotun kokonaisuuden mukaan. Kysy siis tarjous juuri teidän tilaisuuteen!

Esimerkkejä Tapion teemoista:
  • Solo Sailing is a Team Sport
  • Purjehduksen ABC tiimityöskentelyyn
  • Maailmanmeret nähneen purjehtijan omakohtainen kokemus ilmastonmuutoksesta
  • Golden Globe Race 2018, Golden Globe Race 2022 ja Ocean Globe Race 2023

Tapio esiintyy suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kysy lisää!

Kyselyt ja varaukset

Tilaisuuden tiedot

Yhteystiedot

Lähettämällä kyselyn hyväksyt
käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.
Tapio Lehtinen Sailing Oy